Sta steviger in je schoenen met een mediatraining van Adwin Peeks

Mediatraining

Wie zie jij liever op televisie: een vertegenwoordiger die spreekt vanuit zijn of haar hart of een woordvoerder die de antwoorden op vragen oplepelt alsof ze uit het hoofd zijn geleerd? De eerste persoon toch?

De eerste persoon komt natuurlijker en daarmee ook meer betrouwbaar over. Iedereen wil graag vol zelfvertrouwen vragen kunnen beantwoorden, maar zodra de tv-opname start en de eerste journalist een pittige vraag stelt, kun je jezelf helemaal verliezen en je boodschap plots vergeten. “Wat wilde ik ook alweer zeggen?” Een mediatraining kan je gelukkig helpen. Onthoud dat alle goede woordvoerders niet als spokes-person zijn geboren, maar dat iedereen het vak heeft moeten leren. Hoe? Gewoon door te doen!

Adwin Peeks is al jaren woordvoerder met als expertise crisis-communicatie. Hij weet als geen ander waar de moeilijke punten liggen als het om het woordvoerder-schap gaat. In de mediatraining van Adwin leer je daarom doelgericht en praktisch wat jij kunt doen om je verhaal op de juiste manier over te brengen aan de pers. Wat zijn de do’s en de dont’s? Welke trucjes passen journalisten toe om je uit de tent te lokken?

De inhoud van de mediatraining:

 • Wat ga je doen?
  Wat we gaan doen tijdens de mediatraining is onder andere afhankelijk van jouw specifieke wensen. In principe bied ik 4 soorten mediatrainingen aan. Je kan uit deze vier soorten kiezen of ik maak er op jouw verzoek een combinatie van. De soorten mediatraining die ik bied zijn: Pressure cooker training, Basistraining woordvoerder, Woordvoerders-training voor gevorderden en Inzicht in de boodschap van kleding.

> Meer weten? Lees hier wat de woordvoerder- en mediatraining inhoudt.

 • Wat kun je na het volgen van deze trainingen?
  Dat is uiteraard afhankelijk van de mediatraining die je gevolgd hebt. Over het algemeen leer je hoe je overkomt op radio en televisie, maar we hebben het ook over effectief woordvoerderschap en praten in beelden.

Al eens over framing the issue gehoord? Ook dit kan onderdeel uitmaken van jouw mediatraining. Verder kijken we natuurlijk naar het op de juiste manier beantwoorden van persvragen. Dit kan verschillen als je de vragen voor geschreven pers, radio of televisie beantwoordt. In de mediatraining komen basisvragen van de media aan bod en bespreken we de meest gemaakte fouten die woordvoerders maken wanneer ze met de media praten. We letten op inhoud, toon en geloofwaardigheid. Het in de praktijk brengen van de theorie is een belangrijk onderdeel van de mediatraining, dus we gaan ook aan de slag en nemen de proef op de som!

Voor wie is de mediatraining?

Sta steviger in je schoenen met een mediatraining van Adwin PeeksDeze mediatraining is voor iedereen die vol vertrouwen de pers te woord wil staan. De training is voor ervaren en onervaren woordvoerders. Dit is mogelijk, omdat Adwin Peeks Communicatie altijd maatwerk levert. Ben je een communicatie professional, vakspecialist, bestuurder, een woordvoerder, pr-functionaris, directeur of persvoorlichter? Iedereen die wel eens het woord voert (of binnenkort het woord moet gaan voeren) staat na het volgen van deze mediatraining steviger in zijn/haar schoenen. Bovendien worden je communicatievaardigheden aangescherpt en ben je straks een woordvoerder die vol zelfvertrouwen voor de pers staat. 

Wil jij:

 • De controle hebben tijdens een gesprek met een journalist?
 • Dichtbij jezelf blijven wanneer je een interview afgeeft?
 • Achterliggende gedachten (of een geheime agenda) van de journalist herkennen?
 • Werken aan je assertiviteit en niet met een mond vol tanden staan (ook als je ‘overvallen’ wordt met een vraag?)
  Dan ben je bij de mediatraining van Adwin Peeks aan het juiste adres!

Wie is je mediatrainer?

Benieuwd naar mediatrainer Adwin Peeks? Adwin heeft jarenlange ervaring in crisiscommunicatie, reputatiemanagement, framing, mediarelaties, woordvoering en teamontwikkeling. Zijn kennis en ervaring draagt hij graag over. Dit doet hij op Hogeschool Windesheim en Hogeschool Utrecht als freelance docent. Daarnaast heeft hij veel ervaring in persoonlijke training, workshops en teambuilding bij verschillende organisaties. Zijn absolute specialiteit is mediatraining voor bestuurders die zich willen voorbereiden op beslissende mediamomenten. Met 100% maatwerk, simpele theoretische handvatten en pittige oefensessies stoomt hij mensen klaar voor uitdagende interviews.
> Lees hier een van de cases waar Adwin als woordvoerder aan heeft gewerkt

Wat zijn de kosten van deze mediatraining?

De prijs van de mediatraining is afhankelijk van de inhoud en de duur van de training. Neem vrijblijvend contact met Adwin op voor meer informatie en voor het aanvragen van een passende offerte.

Mediatraining nodig?

Ik vertel je graag meer over deze mediatraining. Vul hiernaast je contactgegevens in en dan meen ik zo snel mogelijk contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Verzenden