Sta steviger in je schoenen met een mediatraining van Adwin Peeks

Mediatraining

Iedereen wil graag vol zelfvertrouwen vragen kunnen beantwoorden, maar zodra de tv-opname start en de eerste journalist een pittige vraag stelt, kun je jezelf helemaal verliezen en plotseling je boodschap vergeten. “Wat wilde ik ook alweer zeggen?” Een mediatraining helpt je om stevig in je schoenen te staan.

Ben je op zoek naar een mediatraining waarmee je direct uit de voeten kan? Waardoor je je zelfverzekerd voelt, je weet wat je moet zeggen en je vol zelfvertrouwen de pers te woord kan staan? Dan is de mediatraining van Adwin Peeks écht iets voor jou. Want zeg nou zelf: het verschil is groot tussen een vertegenwoordiger die spreekt vanuit zijn of haar hart of een woordvoerder die de antwoorden oplepelt alsof ze uit het hoofd zijn geleerd. Als je natuurlijker overkomt, dan kom je ook meer betrouwbaar over.

Alle goede woordvoerders zijn niet als spokes-person geboren, maar iedereen heeft het vak moeten leren. Hoe? Gewoon door te doen! En daar gaat Adwin je mee helpen. Adwin Peeks is al jaren woordvoerder met als expertise crisis-communicatie. Hij weet als geen ander waar de moeilijke punten liggen als het om het woordvoerder-schap gaat. In de mediatraining van Adwin leer je daarom doelgericht en praktisch wat jij kunt doen om je verhaal op de juiste manier over te brengen aan de pers. Wat zijn de do’s en de dont’s? Welke trucjes passen journalisten toe om je uit de tent te lokken?

Ja, ik meld me aan voor de mediatraining

De inhoud van de mediatraining:

 • Wat ga je doen?
  Dit is onder andere afhankelijk van jouw wensen. In principe worden er 4 soorten mediatrainingen aangeboden. Je kan uit deze vier soorten kiezen of ik maak er op jouw verzoek een combinatie van. De soorten mediatraining die ik bied zijn: Pressure cooker training, Basistraining woordvoerder, Woordvoerders-training voor gevorderden en Inzicht in de boodschap van kleding. Verder kijken we natuurlijk naar het op de juiste manier beantwoorden van persvragen. Dit kan verschillen als je de vragen voor geschreven pers, radio of televisie beantwoordt. In de mediatraining komen basisvragen van de media aan bod en bespreken we de meest gemaakte fouten die woordvoerders maken wanneer ze met de media praten. We letten op inhoud, toon en geloofwaardigheid. Het in de praktijk brengen van de theorie is een belangrijk onderdeel van de mediatraining, dus we gaan ook aan de slag en nemen de proef op de som!
 • Wat kun je na het volgen van deze trainingen?
  Over het algemeen leer je hoe je overkomt op radio en televisie, maar we hebben het ook over effectief woordvoerderschap en praten in beelden. De inhoud van de mediatraining is afhankelijk van de onderdelen die je voor jouw specifieke mediatraining gekozen hebt.

Meer over de inhoud van de mediatraining

Voor wie is de mediatraining?

Sta steviger in je schoenen met een mediatraining van Adwin PeeksDeze mediatraining is voor iedereen die vol vertrouwen de pers te woord wil staan. De training is voor ervaren en onervaren woordvoerders. Dit is mogelijk, omdat Adwin Peeks Communicatie altijd maatwerk levert. Ben je een communicatie professional, vakspecialist, bestuurder, een woordvoerder, pr-functionaris, directeur of persvoorlichter? Iedereen die binnenkort het woord moet gaan voeren staat na het volgen van deze mediatraining steviger in z’n schoenen. Bovendien worden je communicatievaardigheden aangescherpt en ben je straks een woordvoerder die vol zelfvertrouwen voor de pers staat. Al eens over framing the issue gehoord? Ook dit kan onderdeel uitmaken van jouw mediatraining. 

Wil jij:

 • De controle hebben tijdens een gesprek met een journalist?
 • Dichtbij jezelf blijven wanneer je een interview afgeeft?
 • Achterliggende gedachten (of een geheime agenda) van de journalist herkennen?
 • Werken aan je assertiviteit en niet met een mond vol tanden staan (ook als je ‘overvallen’ wordt met een vraag?)
  Dan ben je bij de mediatraining van Adwin Peeks aan het juiste adres!

Wie is je mediatrainer?

Benieuwd naar mediatrainer Adwin Peeks? Adwin heeft jarenlange ervaring in crisiscommunicatie, reputatiemanagement, framing, mediarelaties, woordvoering en teamontwikkeling. Zijn kennis en ervaring draagt hij graag over. Dit doet hij op Hogeschool Windesheim en Hogeschool Utrecht als freelance docent. Daarnaast heeft hij veel ervaring in persoonlijke training, workshops en teambuilding bij verschillende organisaties. Zijn absolute specialiteit is mediatraining voor bestuurders die zich willen voorbereiden op beslissende mediamomenten. Met 100% maatwerk, simpele theoretische handvatten en pittige oefensessies stoomt hij mensen klaar voor uitdagende interviews.

Bekijk een case van Adwin als woordvoerder

Wat zijn de kosten van deze mediatraining?

De prijs van de mediatraining is afhankelijk van de inhoud en de duur van de training. Neem vrijblijvend contact met Adwin op voor meer informatie en voor het aanvragen van een passende offerte.

Mediatraining nodig?

Ik vertel je graag meer over deze mediatraining. Vul hiernaast je contactgegevens in en dan meen ik zo snel mogelijk contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Verzenden